STIRI

SANATATE

Analizele și investigațiile medicale cu trimitere se vor putea face oriunde în țară, din 1 decembrie

02/12/2020 - 08:03

Din 1 decembrie, serviciile medicale paraclinice (investigațiile medicale) vor putea fi acordate oriunde în țară, în baza biletului de trimitere, anunță Casa Națională de Asigurări de Sănătate. De exemplu, o persoană care locuiește în Iași, al cărei medic de familie are contract cu CJAS Iași, își poate face analize în orice oraș/județ din țară, transmite RFI.

Asigurații pot beneficia de analize de laborator și investigații medicale paraclinice pe întreg teritoriul României, fără a mai condiționa acordarea acestor servicii doar de către furnizorii de servicii medicale paraclinice care se află în relație contractuală cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care se află în contract și medicul care a emis biletul de trimitere.

Astfel, în baza unui bilet de trimitere eliberat de medici aflați în relație contractuală cu oricare dintre casele de asigurări de sănătate, asiguratul poate beneficia de investigații paraclinice la orice furnizor din țară, transmite CNAS.

Ca urmare, furnizorii de servicii paraclinice care au încheiate două contracte, respectiv cu casa de asigurări de sănătate în a cărei rază administrativ-teritorială își au sediul lucrativ, filiale sau puncte de lucru înregistrate și autorizate, dar și cu Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești, vor rămâne în relație contractuală cu o singură casă de asigurări de sănătate pentru care vor opta.

Sursa: RFI

#analize #investigatiimedicale #paraclinice #serviciiShare with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Feb