STIRI

EDUCATIE

Ministerul Educaţiei nu poate deconta naveta elevilor şi pregăteşte o OUG pentru a rezolva problema

23/02/2021 - 17:00

Ministerul Educaţiei nu poate deconta naveta elevilor. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că elevii beneficiază de gratuitatea integrală a transportului, însă cei care fac naveta sunt, deocamdată, puși în dificultate. Pentru ei, Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență.


„Naveta face obiectul legii 226, care nu a putut fi pusă în aplicare pentru că se referă la transportul nereglementat și dacă este nereglementat este greu să îl introduci în cadrul legal, deci nu poate fi decontat. Avem în lucru în acest moment o OUG care să reglementeze naveta elevilor în regim de urgență pentru ca sumele care sunt deja prevăzute în bugetul Ministerului Educației”, a spus Sorin Cîmpeanu la Antena3.Alte ArticoleZeci de studenţi de la Facultatea de Drept Bucureşti, propuşi ...Sorin Cîmpeanu: „Înscrierea personalului din învăţământ ...Sorin Cîmpeanu: 60.000 de angajaţi din învăţământ doresc ...


Ministerul Educaţiei pregăteşte OUG pentru a putea deconta naveta elevilor


În proiectul de buget, Ministerului Educației are cuprinsă suma de 100 de milioane de lei, bani ce pot fi utilizați de îndată ce bugetul va fi aprobat.


„Ne dorim clarificarea acestei chestiuni pentru a nu se întârzia decontarea efectivă a navetei elevilor, pentru că este un element extrem de important. Pentru foarte mulți dintre ei această posibilitate de decontare face diferența între a putea merge la școală și a nu putea merge la școală. Sumele există în buget, gratuitatea este totală. Este vorba de o procedură care să coreleze cu legea această posibilitate de decont. Noi avem în atenție cu maximă urgență pentru a putea deconta de îndată ce legea bugetului va fi aprobată”, a mai spus Cîmpeanu.


Citeşte şi: Scandal de amploare la Timişoara. Dominic Fritz l-a demis pe şeful pieţelor, Ioan Nasleu, dar acesta susţine că măsura este abuzivă: „Am coloană vertebrală şi plec cu capul sus. Sper ca hărţuirea mea mediatică să înceteze”


 
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Feb