STIRI

POLITICA

Olguța Vasilescu atrage atenţia: Bugetarii trebuie să primească bani în locul voucherelor de vacanță tăiate

23/02/2021 - 14:00

Olguța Vasilescu atrage atenţia. „Să vă spun ceva de voucherele de vacanță, despre care nu a vorbit nimeni până acum. Să știți că voucherul de vacanță era prins în sporul de 30% pe care îl luau bugetarii.”, a spus Lia Olguța Vasilescu.


Olguța Vasilescu atrage atenţia: Bugetarii trebuie să primească bani în locul voucherelor de vacanță tăiateAlte ArticoleProiectul legii bugetului 2021 a ajuns în Parlament. Când se ...Ludovic Orban a făcut anunţul: 2 martie, votul final la buget. ...Motivul uluitor pentru care Dan Barna a chemat un angajat al ...


„Au eliminat voucherul de vacanță, în mod normal dacă merg pe lege trebuie să asigure oamenilor sumele respective de bani în locul voucherului de vacanță.


Și atunci întrebarea este: ‘Ce se urmărește, numai să omori HoReCa?’


Noi am introdus voucherul de vacanță să salvăm turismul din România. În doi ani de când s-a introdus voucherul de vacanță turismul a asigurat 45.000 de locuri de muncă, astea se pierd când nu mai este voucherul de vacanță”, a mai declarat Lia Olguța Vasilescu.


Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu a acuzat-o pe Raluca Turcan, care conduce acum același minister, că minte atunci când vorbește despre sporuri de 85% la anumiți bugetari, arătând că legea aflată în vigoare prevede clar un plafon maxim pentru sporuri.


Olguța Vasilescu a explicat la emisiunea Sinteza Zilei, de miercuri seară, la Antena 3, că Legea Salarizării prevede clar un plafon de 30% pentru total sporuri de care poate beneficia un angajat.


„Eu cred că acești oameni fie mint cu nerușinare fie nici măcar nu au citit Legea Pensiilor sau Legea Salarizării. Pentru că se discuta aici despre sporuri de 90%, i-am tot auzit zilelea acestea. Va rog frumos să citiți articolul 25 din Legea Salarizării și să vedeți că nu pot să treacă de mai mult de 30% sporurile cumulate pe ordonatorul de credit.”


”Toate lucrurile astea sunt reglate, dar, pentru asta, trebuie recalculate pensiile pe noua formulă de calcul, ceea ce n-au făcut.


Vine doamna Turcan acum și ne spune că e gata softul. Eu vă spun că noi, când am plecat de guvernare în 2019, în luna octombrie, softul era în licitație” a susținut Lia Olguța Vasilescu. Ea a mai punctat că sunt mai mult de 100.000 de dosare cu șină stivuite.


Citeşte şi: Olguţa Vasilescu o atacă dur pe Raluca Turcan pe tema pensiilor şi salariilor: Acolo o să-și PRINDĂ GÂTUL! Cine va avea salarii SCĂZUTE

Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Feb