STIRI

CORONAVIRUS

Prefectul Capitalei: Nu mai sunt locuri la ATI. Colentina va deveni spital COVID-19/ Medicii şi asistenţii de la şcolile care au trecut în scenariul roşu vor fi detaşaţi la spitalele care tratează pacienţi bolnavi de coronavirus

18/10/2020 - 17:37

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat, duminică seară, la Digi24, că nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă în București.

Prefectul a anunțat că Spitalul Colentina va deveni spital COVID-19.

”S-a luat decizia de către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Interne, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, ca medicii şi asistenţii şcolari de la şcolile care au trecut în scenariul roşu să fie detaşaţi la spitalele care tratează pacienţi bolnavi de COVID”, a mai declarat prefectul Bucureștiului.

„Astăzi a avut loc o întrevedere cu prefecţii şi cu reprezentanţii DSP, respectiv ai Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă şi vă informez ce s-a discutat strict pentru Bucureşti. (…) În Bucureşti nu mai sunt locuri la ATI, asta este o problemă destul de gravă, drept pentru care domnul ministrul Raed Arafat ne-a informat că a semnat deja un document, mâine Spitalul Colentina va intra în totalitate, deci vor fi 300-400 de locuri pentru tratarea bolnavilor de COVID. Asta este o veste îmbucurătoare, pentru că s-a ajuns la situaţii critice, încât bolnavii erau luaţi, duşi din Bucureşti în altă parte. La terapie intensivă încă nu se ştie exact numărul, se fac eforturi pentru a fi cât mai multe locuri la terapie intensivă. (…) Tot în legătură cu acest aspect, era un spital modular la Elias şi funcţiona cu un pic de sincope, întrucât nu erau asiguraţi cu cadre medicale în totalitate. S-a dat dispoziţia ca atât Spitalul Floreasca, cât şi Spitalul Elias, să asigure aceste cadre medicale”, a mai spus Cojanu, potrivit G4Media.

Sursa: G4Media

#Ministerul Sănătăţii #Ministerul de Interne #Ministerul Educaţiei #Prefectul Capitalei #Gheorghe Cojanu #coronavirus #București #Spitalul Colentina #DSPShare with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2020 Nov