STIRI

SANATATE

Raed Arafat ia în calcul măsuri de carantinare: „Ar putea fi o soluţie, dacă ajungem la creşteri semnificative”

23/02/2021 - 18:00

Raed Arafat, a declarat că în acest moment, chiar şi după deschiderea şcolilor, situaţia este sub control, însă pentru a menţine sub control creşterea cazurilor de covid, oamenii trebuie să respecte în continuare măsurile de protecţie.


”Există unele schițe care schițează creșteri, dar controlabile. Nu pot să spun că avem creșteri vertiginoase, care să alerteze. Și există alte cifre care arată o staționare, un platou.Alte ArticoleVlad Voiculescu şi-a delegat aproape toate atribuţiile unui ...Valeriu Gheorghiţă anunţă ce se întâmplă cu rapelul în ...Bilanţ vaccinare 23 februarie 2021. Aproape un milion de români ...


Așa ca urmărim situația și acolo unde e nevoie s-au luat măsuri de carantinare zonală pe localități, în Maramureș, în Timișoara, deci am avut mai multe localități care au fost carantinate, dar localități mici, pentru a opri creșterea.”, a declarat Arafat pentru Antena 3.


”Dacă respectăm regulile mai departe situația este sub control. Rămâne să vedem dacă reușim să menținem acest trend. Nu se pune problema de lockdown, la acest moment, sunt nicio formă, dar de măsuri locale, măsuri zonale, da, dacă ajungem la o situație de creștere semnificativă.”, a mai spus șeful DSU.


Raed Arafat: ”Mulți cred că s-a terminat! Încă sunt mulţi oameni la ATI”


”Pregătirea noastră este prin prevenirea de a apărea acest val. Adică respectarea regulilor, respectarea măștii, respectarea măsurilor care sunt recomandate la acest moment. Și vedem că e greu, că lumea este clar că s-a săturat.


În același timp, văzând că suntem într-o situație relativ bună, măcar cu stabilitate la acest moment, mulți cred că s-a terminat. Noi încercăm să atragem atenția că situația nu s-a terminat, poate să se înrăutățească din nou, și din cauza asta trebuie să respectăm regulile în continuare, până avem un număr adecvat, suficient de oameni vaccinați, așa cum a făcut Israelul.


Deci, la acest moment, ne pregătim în sensul în care secțiile de Terapie Intensivă să continue să existe pentru a prelua pacienții respectivi. Suntem acum sub vârful de prin noiembrie când aveam peste 1,300 de pacienți în Terapie Intensivă, acum suntem la peste 900. Și aici, totuși, nu este puțin. Este destul de important numărul. Este important să păstrăm presiunea pe sectorul sanitar sub control”, a declarat Raed Arafat pentru sursa citată.


Citeşte şi: Vlad Voiculescu a demis conducerea Institutului Matei Balş, la o lună de la incendiul tragic. Şi-a explicat decizia pe Facebook

Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Feb