STIRI

SANATATE

Bilanţ vaccinare 18 iunie 2021. Scade numărul vaccinaţilor zilnic. Strategia „mici şi vaccin” nu aduce imunizarea colectivă

18/06/2021 - 16:00

Bilanţ vaccinare 18 iunie 2021. Tot mai puțini dintre români aleg să se vaccineze. De exemplu, puțin peste 29.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.


Bilanţ vaccinare 18 iunie 2021. Alte ArticoleFlorin Cîţu, primele declaraţii după dezvăluirile România ...BILANȚ CORONAVIRUS 18 iunie. 70 de cazuri noi de infectare în ...Cazuri de cheaguri de sânge la persoanele vaccinate anti COVID. ...


29.313 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. În total, 4.619.111 de români au fost vaccinați de la începutul campaniei, din care 4.318.164 cu schema completă.


În ultimele 24 de ore, 19.934 de persoane au primit serul Pfizer, 1.450 pe cel de la Moderna, 1.013 pe cel produs de AstraZeneca şi 6.916 pe cel Johnson & Johnson.


În ultimele 24 de ore au fost 17 reacţii la vaccinare. De la începutul campaniei de vaccinare au fost, în total, 16.485 de reacții adverse.


Octavian Jurma: „Șansa reală de a preveni un nou val de infectări se reduce spre zero. Guvernul a pus pistolul pe masă și te va lăsa să îți tragi un virus în piept”Sondaj: Trei sferturi dintre europeni consideră că vaccinurile sunt singura cale de a opri covid-19


Vaccinurile împotriva covid-19 sunt singura modalitate de a pune capăt pandemiei, consideră 75% dintre cetăţenii din cele 27 de state membre, potrivit unui sondaj Flash Eurobarometer, efectuat la sfârşitul lui mai, anunţă Comisia Europeană (CE) într-un comunicat.


Aproximativ 69% dintre persoanele intervivate erau fie vaccinate fie abia aşteptau să se vaccineze cât mai curând, potrivit CE.


Alţi 79% dintre cei intervievaţi declară că intenţionează să se vaccineze în acest an, precizează Comisia. Cu toate acestea, există diferenţe semnificative între cele 27 de state membre incluse în sondaj, în funcţie de vârstă, se arată în comunicat.


Astfel, persoanele în vârstă de până la 45 de ani ezită mai mult să se vaccineze decât persoane în vârstă de peste 45 de ani, potrivit acestui sondaj.


BILANȚ CORONAVIRUS 18 iunie. 70 de cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore


În medie, 70% dintre persoanele intervievate consideră că Uniunea Euroeană (UE) joacă un rol-cheie în asigurarea accesului la vaccinuri împotriva covid-19 în ţara lor.


Însă o majoritate fragilă a persoanelor intervievate afirmă că sunt mulţumite de felul în care UE a gestionat strategia vaccinării anticovid, potrivit sondajului.


Astfel, 47% dintre cei chestionaţi se declară mulţumiţi, iar 45% se declară nemulţumiţi de felul în care UE a gestionat strategia vaccinării, se arată în comunicat.


Cazuri de cheaguri de sânge la persoanele vaccinate anti COVID. Avertismentul Agenţiei Europene a Medicamentului


Citește și...


S-a AFLAT! Cine ar fi amanta lui Laurențiu Reghecampf: „I-a făcut salon de înfrumusețare în Dorobanți” Motivul DIVORȚULUI:


Uniunea Europeană a ridicat interdicția impusă împotriva a opt bănci de a participa la emisiunile sale de obligațiuni
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Jul