STIRI

SOCIAL

Coronavirusul vine mai ales pe tura de noapte. Studiile arată că angajaţii din schimbul doi au risc dublu să contacteze Covid

20/04/2021 - 12:00

O echipă internaţională de cercetători, condusă de Yaqoot Fatima, din cadrul Universităţii James Cook din statul australian Queensland, a emis ipoteza conform căreia angajaţii din tura de noapte se confruntă cu un risc aproape dublu de a se îmbolnăvi de COVID-19.


Rezultatele studiului, publicate în revista Journal of Sleep Research, au avut la bază date medicale provenite de la 500.000 de participanţi, obţinute din programul biobancă al Marii Britanii, care colectează informaţii medicale şi genetice de la voluntari.Alte ArticoleLaurențiu Duță a fost infectat cu COVID. Experiența de coșmar ...Câştigător de Oscar, favorit să devină guvernatorul celui ...Imagini de colecție cu Liviu Vârciu. Cum arăta cântărețul ...


Într-o declaraţie pentru Brisbane Times, Fatima a afirmat că este bine cunoscut faptul că munca în tura de noapte poate perturba ritmul natural circadian, expunându-i pe angajaţi la o posibilă infecţie. ”Alţi cercetători au avansat teoria potrivit căreia perturbarea ritmului circadian ca efect al muncii în turele de noapte ar putea predispune la un risc mai mare de infectare cu COVID-19”, a detaliat ea, citată de Xinhua.


Citeşte şi Studiu coronavirus: Persoanele reinfectate pot avea simptome mai puternice decât la prima contagiere


”Ar putea fi ca urmare a nivelurilor reduse de melatonină şi a unui răspuns imunitar slab”, a completat aceasta.


Fatima a precizat totodată pentru Xinhua că există alte studii similare realizate în prezent în alte ţări, inclusiv în Statele Unite.


”Sperăm şi ne aşteptăm ca descoperirile să fie similare”, a subliniat aceasta. ”Atunci când concluziile acestora vor fi clare, sperăm că vor putea influenţa reglementările pe teme precum stabilirea priorităţilor în campania de vaccinare”, a mai spus cercetătoarea.


Citeşte şi Studiu: persoanele vaccinate anti-Covid cu ambele doze nu transmit noul coronavirus

Sursa: RomaniaTV
Share with: