STIRI

POLITICA

Liderii coaliţiei de guvernare reiau negocierile pentru a soluţiona criza apărută după demiterea lui Vlad Voiculescu. Surse: Ioana Mihăilă, propunerea URS la Sănătate

20/04/2021 - 13:00

Liderii coaliţiei de guvernare reiau negocierile pentru a soluţiona criza apărută după demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii. Întâlnirea va începe de la ora 16.00.


Premierul Florin Cîţu a anunţat luni că portofoliul de la ministerul Săntăţii rămâne la USR PLUS.Alte ArticoleVlad Voiculescu ar putea reveni la Ministerul Sănătăţii după ...PSD votează pentru ca Florian Bodog să fie urmărit penal. ...Florin Cîţu: Orice voce împotriva vaccinării ne subminează ...


„Discutăm, toate partidele şi-au pus proiectele pe masă, prin discuţii am rezolvat şi până acum. Partidele şi-au spus opinia. E nevoie ca România să fie guvernată, cea mai bună soluţie pentru România e această coaliţie. Portofoliul este al USR PLUS. Sper să se rezolve cât mai repede. Ministerul Sănătăţii e în vârful luptei cu pandemia, iar această problemă trebuie rezolvată cât mai repede. Am zis că îi voi evolua pe miniştrii în funcţie de ceea ce fac”, a declarat Florin Cîţu.


„Eu am tot spus, miniştrii sunt evaluaţi. Eu nu am luat o decizie peste noapte. Am tot amânat şi am analizat. Noi trebuie să ne concentrăm pe mesaje despre buna guvernare. Nu intrăm în jocurile USR PLUS. Nu poţi să faci asemenea declaraţii şi apoi să vii la şedinţa de guvern. Vă asigur că, data viitoare când un ministru va ataca un alt ministru sau prim-ministru, va pleca acasă. Nu poţi să fii şi la putere şi în opoziţie şi să îţi ataci premierul. Ei trăiesc din conflicte.


Am vorbit cu Barna şi am spus că e o problemă pentru Guvern în ceea ce vorbeşte performanţa lui. Eu şi Orban spuneam că Voiculescu prezintă o vulnerabilitate. Deja era o decizie a Biroului Permanent USR PLUS care spunea că îl susţin orice ar fi pe Vlad Voiculescu. Am încheiat discuţia în sensul în care au înţeles. Eu ca premier am şi responsabilităţi. Miercuri, atunci, am luat o decizie, având în vedere mai multe probleme. Am un drept constituţional, dar sunt dispus la discuţii să îmbunătăţim ce trebuie. Eu spun că sunt ok cu orice, a avea discuii, protocoale, atât timp cât eu îmi păstrez atributul constituţional. Nu avem cum să negociem constituţia. Nimeni nu poate spune în România că putem negocia constituţia”, a mai spus Cîţu.


În schimb, USR PLUS nu renunţă. Copreşedintele Alianţei Dan Barna a anunţat discuţiile în coaliţie vor continua şi marţi, începând cu ora 16:00, precizând că nu renunţă la cererea de înlăturare a premierului Florin Cîţu din fruntea Guvernului PNL – USR PLUS – UDMR.


Şi liderul UDMR Kelemen Hunor a spus că discuţia de luni a fost una „constructivă”.


„Am avut o discuţie constructivă în coalitie după remanierea domnului Voiculescu. Continuam maine discutia, trebuie sa vedem cum putem ieşi din acest impas. Din punctul meu de vedere nu exista o alternativa la aceasta coalitie. Trebuie să continuăm împreunuă. Ne-am asumat la un program de guvernare şi suntem oameni responsabili, maturi şi vom susţine în continuare aceasta coalitie. Mâine vom gasi solutia buna pentru fiecare parte din aceasta coalitie. După patru luni nu ne putem permite o criză politică. A fost o discutie constructivă şi coerentă”, a precizat Kelemen Hunor.


Citeşte şi Vlad Voiculescu nu se lasă: „Nu exclud întoarcerea mea la Ministerul Sănătății. Dacă aș avea ce să-mi reproșez, nu aș avea acest curaj”

Sursa: RomaniaTV
Share with: