STIRI

POLITICA

O nouă demisie în Guvernul Cîțu! Premierul a acceptat-o imediat

20/04/2021 - 12:00

”Domnul secretar de stat Gelu Puiu de la Ministerul Mediului şi-a înaintat demisia pe care i-am acceptat-o” , a anunțat astăzi Florin Cîțu.


Citește și: Claudiu Năsui dă vina pe Guvernul Orban pentru că granturile europene întârzie. „Acele măsuri promise nu aveau finanțare europeană. Nu e suficient să dai un OUG”Alte ArticoleFlorin Cîţu: Orice voce împotriva vaccinării ne subminează ...Alexandru Rafila: Cerem o comisie parlamentară care să investigheze ...Claudiu Năsui dă vina pe Guvernul Orban pentru că granturile ...


Demisia secratarului de Stat vine în contextul unui reportaj RECORDER despre modul în care Gelu Puiu a eliberat din funcții mai multe persoane, totul pentru membrii de partid. Prin urmare, Recorder a intrat în posesia mai multe înregistrări care arată cum mai mulți șefi de direcții silvice din țară au fost schimbați din funcție în urma unor șantaje coordonate chiar de persoane aflate în vârful Ministerului Mediului.


Persoana care a pus în practică toate aceste abuzurii este chiar Gelu Puiu, cel care și-a dat demisia astăzi din minister. Acesta s-a lăudat că a schimbat din funcție mai bine de 20 de directori din sistemul silvic printr-o metodă simplă și eficientă: amenințări cu controale care vor găsi cel puțin o neregulă. Mai departe, Gelu Puiu îi raporta ministrului Costel Alexe, care se interesa dacă funcțiile au fost eliberate.


”Da, domnul minsitru. Sălajul eu știu că este gata, e făcut. Am varianta să fac audit în care îmi vin de la Ministerul Finanțelor, de la Curtea de Conturi. Îți trimit audit, ce rezultă nici nu ma interesează, trimit totul la parchet. Sau faci pasul în lateral, ne vedem de drum fiecare și sănătate, numai bine” , se aude în înregistrările publicate de Recorder.


Citește și: Florin Cîţu: Orice voce împotriva vaccinării ne subminează capacitatea de a reveni la normalitate cât mai curând


Gelu Puiu a fost numit secretar de stat responsabil de păduri la finalul anului 2019, imediat după ce a fost numit Costel Alexe în funcția de ministru al Mediului. În ultimul an, acesta a eliberat din funcții mai multe posturi din domeniul silvic, cu scopul de a numi în funcție membrii de partid sau persoane apropiate.


”Este ok, astăzi a venit, dă acceptul și mâine îl înscăunează pe celălalt. Păi îs pe perioadă nedeterminată. Să își dea acceptul să plece din funcție, că dacă nu durează șapte luni” , este o discuție între Gelu Puiu și Costel Alexe, pe atunci ministrul Mediului.


Confruntat de jurnalistul de la Recorder, secretarul de stat a negat toate aceste acuzații, declarând că nu știe despre ce se vorbește. ”Or fi, nu știu, nu-s ale mele, nu în contextul ăsta. Au fost înlăturați? Înseamnă că nu și-au făcut treaba. Dacă au fost înlăturați, probabil Regia a luat decizia aceasta. Nu am nicio implicare” , a declarat acesta.
Sursa: RomaniaTV
Share with: