STIRI

SOCIAL

Produsele de make-up, contaminate cu substanțe toxice. Fondul de ten este unul dintre ele

18/06/2021 - 14:00

Produsele de make-up, contaminate cu substanțe toxice. Fluorul a fost găsit în 52% din 231 de produse de machiaj achiziționate în Statele Unite și Canada, scrie CNN. nele dintre cele mai înalte niveluri s-au găsit în fonduri de ten (63%), mascara waterproof (82%) și rujuri rezistente la transfer (62%).


„Am găsit fluor. Nu ne așteptam ca aproape toate produsele cosmetice să aibă probleme în acest sens“, a declarat autorul studiului Graham Peaslee, profesor de fizică, chimie și biochimie la Universitatea din Notre Dame.Alte ArticoleChefi la cuţite 2021. Val de critici pe internet după ce Narcisa ...Chefi la cuţite 2021. Narcisa Birjaru, primul interviu după ...Ioana Cosma, prima reacţie după ce a fost criticată dur pentru ...


Citeşte şi: Denisa Tănase, succes în afacerea cu parfumuri. Artista a deschis 25 de magazine într-un singur an


Produsele de make-up, contaminate cu substanțe toxice


Descoperirea a fost făcută într-un studiu publicat de jurnalul Environmental Science & Technology Letters și vine în contextul în care în SUA este dezbătută legea „Fără PFAS în cosmetice”, care a ajuns marți în Camera și Senatul Statelor Unite ale Americii.


Studiul a constatat că aproximativ 88% din produsele brand-urilor testate nu specifică pe etichete prezența ingredientelor periculoase, însă aceasta este o cerință a Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente.


„Este puțin șocant și, sperăm, un semnal de alarmă pentru industria cosmetică în ceea ce privește răspândirea este contaminarea cu PFAS în cazul produselor de machiaj.


Cel mai frecvent PFAS este politetrafluoretilena, ingredientul care se regăsește în teflon, învelișul care este folosit la acoperirea tigăilor”, spune David Andrews, om de știință și membru EWG, o organizație a consumatorilor care menține o bază de date privind produsele de îngrijire personală care conțin substanțe toxice.


Ce sunt PFAS-urile


PFAS-urile sunt utilizate în produse precum vase antiaderente, halate și draperii chirurgicale rezistente la infecții, telefoane mobile, semiconductoare, aeronave comerciale și vehicule cu emisii reduse. Există, de asemenea, în covoare, îmbrăcăminte, mobilier și ambalaje alimentare rezistente la pete.


„PFAS-urile sunt o clasă de substanțe chimice create de om, care include PFOA, PFOS și GenX. Aceste substanțe chimice pot fi asimilate în corp în timp și pot duce la cancer, boli tiroidiene, leziuni hepatice, scăderea fertilității și dereglarea hormonilor“, se arată în comunicatul inițiatorilor legii, potrivit Aleph News.


Citește și...


S-a AFLAT! Cine ar fi amanta lui Laurențiu Reghecampf: „I-a făcut salon de înfrumusețare în Dorobanți” Motivul DIVORȚULUI:


Drum Expres Oradea – Arad: Consitrans, desemnat câștigător al licitației pentru proiectare
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Jul